Overige aangepaste sporten 3

Paardrijden

Stichting Het Bonte Perdje heeft als doel minder valide jongeren en kinderen de mogelijkheid tot paard- en ponyrijden te bieden in de regio Breda. Dit komt tot stand met hulp van vrijwilligers en aangepaste hulpmiddelen door sponsoring. Het paardrijden geeft veel ontspanning en plezier en heeft vaak een gunstige uitwerking op de lichamelijke gesteldheid van de ruiter. Na verloop van tijd kan de rughouding verbeteren en een beter evenwichtsgevoel ontstaan. Ook neemt het zelfvertrouwen vaak toe door het fysieke contact met het paard.

» hetbonteperdje.nl

Roeien

Roeivereniging Breda heeft een groep voor mensen met lichamelijke beperkingen met aangepaste roeimogelijkheden. De boot heeft bijvoorbeeld een stabiele ligging en een licht gewicht. De roeibeweging is een rustige continu herhaalde beweging, waarbij het hele lichaam gelijkmatig wordt belast. Op ontspannen wijze wordt spierkracht en conditie verbeterd.

» rvbreda.nl

Rolstoelbasketbal

Basketbalvereniging Barons kent ook een groep met rolstoelbasketballers. Zij spelen tevens mee in competitie.

» barons.nl

Rolstoeldansen

De vereniging Eastwood Rolling Dancers organiseert wekelijkse lessen rolstoeldansen in Dorst.

» eastwoodrollingdancers.nl

Rolstoelhockey

Biso’65 (Bredase Invaliden Sport Organisatie sinds 1965) heeft 3 teams die allen deelnemen aan de landelijke competitie.

» biso65.nl

Rolstoelrugby

Rolstoelrugby is een teamsport voor mannelijke en vrouwelijke sporters met een handicap. Elke keer als een speler erin slaagt met de bal onder controle over de doellijn van de tegenstanders te rijden, scoort het team een punt. Rolstoelrugby kan gespeeld worden door sporters met een motorische handicap aan armen en benen. Het wordt daardoor vooral beoefend door mensen met een hoge dwarslaesie, maar ook mensen met een andere handicap (zoals polio) kunnen meedoen. De dichtsbijzijnde vereniging waar deze sport te beoefenen is, bevindt zich in Rotterdam.

» risgehandicaptensport.nl

Rolstoeltennis

Rolstoeltennis is mogelijk in de buurt van Den Bosch bij Stichting Rolstoeltennis Thadia.

» rolstoeltennis.nl


Terug naar de overzichtspagina